Legatura cu aplicatia legislativa (Legisplus ori Legis Studio) este una dintre cele mai importante facilitati pe care le ofera AvocatPro, astfel putandu-se consulta oricand formele la zi ale actelor vizate, cat si urmari modificarile suferite de actele pe care le monitorizati.

Formele actualizate ale actelor normative sunt acte realizate la nivelul compartimentului juridic al CTCE Piatra-Neamţ, prin încorporarea în actul de bază a tuturor modificărilor, completărilor, abrogărilor şi a altor operaţiuni suferite de un act de-a lungul evoluţiei legislative.

Distingem 3 tipuri importante de utilizatori:

1. Administrator

    Utilizatorul de tip administrator are drepturi depline asupra funcţiilor aplicaţiei, acesta putând să definească alţi utilizatori, chiar şi de acelaşi tip cu el. Astfel, administratorul are posibilitatea introducerii de dosare noi, de a consulta sau modifica dosarele existente în aplicaţie, indiferent de persoana care le-a creat.

    Aplicaţia oferă posibilitatea inserării unor date de contact în vederea notificării în cazul modificărilor apărute pe portalul just.ro, pe scj.ro, atenționărilor, termenelor pentru dosarele asupra cărora are drepturi utilizatorul.

2. Utilizator care are drept de modificare

    Aceştia se împart în trei categorii:

Cei care au drept de modificare a tuturor dosarelor;

Cei care au drept de modificare doar a dosarelor pe care ei înşişi le-au adăugat, din contul propriu;

Cei care au dreptul de a modifica dosarele proprii şi încă o serie de dosare specifice, alese dintr-o listă.

3. Utilizator care are drept de consultare

    Acest tip de utilizator are doar dreptul de a vizualiza:

Toate dosarele – în lista de dosare afişate în ecranul principal, vor putea fi consultate toate dosarele introduse de toţi utilizatorii;

Doar dosarele (alese dintr-o listă)- vizualizarea unei serii de dosare specifice.

De asemenea, aplicaţia vă oferă posibilitatea combinării drepturilor de modificare asupra unor anumite dosare cu drepturile DOAR de consultare asupra altora.

Aplicaţia oferă posibilitatea inserării unor date de contact în vederea notificării în cazul modificărilor apărute pe portalul just.ro, pe scj.ro, atenționărilor, termenelor pentru dosarele asupra cărora are drepturi utilizatorul.

Adresa email, la care veţi primi notificări privind modificările / atenţionările / termenele dosarelor proprii;

Număr de telefon, la care veţi primi mesajele text, privind modificările/ atenţionările/ termenele dosarelor proprii. Câmpul permite introducerea doar a caracterelor de tip numeric.

În funcție de complexitatea filtrării după care doriți să afișați lista de dosare, AvocatPro vă pune la dispoziție:

Căutarea rapidă: disponibilă în ecranul principal al aplicaţiei, căutarea rapidă permite găsirea unui dosar după cele trei caracteristici esenţiale: număr, an, nume. Căutarea se face în timp real, odată cu tastarea informaţiilor în câmp.

Căutarea avansată: filtrarea se poate face pe baza informaţiilor introduse în dosar, cât și la nivel de avocați (utilizatori definiți): Număr/An, Dosar monitorizat, Nume client/ nume părți, Interval dosar, Obiect dosar, Complet instanţă, Avocat, Valoare dosar/debit, Stare dosar.

Aplicația pune la dispoziţia utilizatorului posibilitatea vizualizării de termene sau atenţionări la o anumită dată. Facilitatea are rolul de a ţine sub observaţie termenele, evitându-se suprapunearea sau nerespectarea lor.

Pentru o utilizare cât mai eficientă a calendarului, aplicația vă transferă către dosarul al cărui termen l-ați selectat, pentru consultarea în detaliu sau editarea acestuia.

La autentificare, vă va fi afişat în ecranul principal calendarul cu toate atenţionările şi termenele definite. Fiecare notificare (atenționare sau termen) poate fi definită să vă avertizeze înainte cu un anumit interval, stabilit de dumneavoastră.

Ca o facilitate în plus, aplicația web vă va permite sincronizarea calendarului AvocatPro cu Google Calendar, astfel putându-vă configura telefonul mobil sau tableta să va înștiințeze cu privire la orice eveniment definiți.

Sincronizare cu portal.just.ro: actualizează datele din dosar, în funcţie de modificările de pe portal.

                                         

Diferenţele între conţinutul dosarului dumneavoastră şi informaţiile apărute pe portal, vor fi afişate într-o nouă fereastră care vă oferă posibilitatea să le aduceţi în aplicaţie.

Aplicația web permite și sincronizarea cu scj.ro, lista de dosare pusă la dispoziție de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 După autentificare, utilizatorului i se va pune la dispoziţie, prin intermediul ecranului principal:

în zona din dreapta, lista de dosare asupra cărora are drept cel puţin de vizualizare, un formular de căutare a unui dosar după caracteristicile sale sau adăugarea, modificarea, ştergerea, tipărirea unui dosar;

în zona din stânga, un calendar al evenimentelor care vă permite verificarea activităţilor/termenelor dintr-o anumită perioadă de timp şi modulul Rapoarte.

Modulul Rapoarte oferă administratorului o viziune de ansamblu asupra dosarelor şi userilor la nivel:

de activitate, care furnizează, în stânsă legătură cu selecţiile următoare, informaţii despre numărul de dosarele aflate în lucru, cât şi valorile (dosar, contract);

din punct de vedere statistic, prezintă o viziune grafică asupra numărului de dosare deschise sau finalizate şi valorile dintr-o perioadă de timp determinată a dosarelor sau contractelor;

sau a clientului, oferă posibilitatea afişării dosarelor în care este implicat un anumit client, într-un interval anume de timp. Rezultatul va include dosarele cu data creării mai mica decât finalul intervalului sau data finalizării dosarului mai mare decât data de început a intervalului raportului.

Fiecare dintre rapoartele de mai sus, pot fi generate definindu-se o anumită perioadă sau pentru un avocat ori la nivel de societate, pot fi imprimate în diferite criterii de afișare grafică, pentru o consultare cât mai facilă .

 

 

Soluție destinată companiilor Cel mai bun soft pentru avocati

Licențierea software-ului AvocatPRO pentru serverele dumneavoastră nu este o bătaie de cap. Puteți folosi licența unică pe care o primiți la achiziționarea aplicatiei AvocatPRO pentru a oferi accesul utilizatorilor in functie de abonamentul achizitionat.

Securitate si rapiditate in Cloud

  • Nu este nevoie de aparatură sau costuri de mentenanță
  • Administrează orice numar de Calculatoare, Telefoane si Tablete
  • Control centralizat eficient


Pledoaria ta câștigătoare !

AvocatPRO este primul organizator electronic al activităţii avocatului, caselor de avocatura si a consilierilor juridici din România şi Uniunea Europeana conceput pe baza procedurii civile şi penale actuale care administreaza dosarele și semnalează prin alerte specifice depunerea la termene a documentelor procedurale, asigură conexiunea cu legislaţia şi practica judiciară integrată aplicaţiei LEGIS, are ca finalitate formularea celor mai temeinice puncte de vedere şi asigurarea câştigului de cauză.

Comanda AvocatPro